workshop

Een keer per jaar geven filmmakers/scenaristen Dan Geesin en Esther Rots, winnaars van 5 Gouden Kalveren (waarvan 2 voor beste korte film), de intensieve en doelgerichte workshop ‘scenario schrijven voor de korte film’.
Elke workshop bestaat uit twee dagen met maximaal 8 deelnemers, waarbij je persoonlijk en gericht advies op jouw script, jouw unieke stijl en je presentatie van je project krijgt.

Door het bediscussiëren van elkaars scripts ontdek je de essentie van je verhaal, en kijk je met nieuwe ogen en nieuwe perspectieven naar je oorspronkelijke idee. Je ontvangt de mening van medeschrijvers en leert een mening te vormen over andermans project en dit helder te formuleren.
We behandelen het schrijven van een logline, karakterbeschrijvingen, het verwoorden van je eigen stijl voor je director statement, je dialogen en andere relevante onderwerpen.

workshop op het platteland van Groningen:
data nog onbekend: € 1000,-
workshop in het kantoor van Rots Filmwerk in Amsterdam:
data nog onbekend: € 1000,-

nieuwe data komen binnenkort!

deelnemers:
Max 8 deelnemers per workshop, ieder met een eigen korte film-plan (max 15 minuten en 15 scriptpagina’s)
De workshops gaan alleen door indien we voldoende interessante scripts cq. deelnemers hebben kunnen selecteren. Na selectie en betaling krijg je via je mail een programma toegestuurd.

aanmelden:
Je kunt je aanmelden door op uiterlijk (nog onbekend) een mail te sturen aan: workshop-at-rotsfilmwerk.nl
met daarin de volgende materialen, in het Nederlands of Engels:
-synopsis, max 1 pg
-1 uitgeschreven scene, max 3 pg (of max 5 pag sfeermateriaal)
-toelichting scenarist/regisseur, max 1 pg
-link met voorgaand werk (en inlog indien nodig)

Alles in 1 PDF, met als naam TITELFILM_NAAMDEELNEMER
Vermeld ook duidelijk of je aan de Amsterdamse of de Groningse workshop mee wilt doen.

locaties workshops:

Groningen:
Doe nieuwe ideeen op in het inspirerende en rustgevende oud Hollandse platteland, werk op een plek waar veel films zijn opgenomen (van De Poolse Bruid tot recentelijk Hollands Hoop en Schneider vs. Bax), ver weg van en totaal anders dan je eigen vaste werkplek.
De prijs is inclusief 2x lunch, 1x diner (de eerste avond), koffie thee etc., excl btw en reiskosten.

De lokatie ligt 8 kilometer buiten Groningen Stad. Er is de mogelijkheid tot het boeken van overnachtingen bij het nabij gelegen B&B Tolhuis (indien beschikbaar) via www.benbhettolhuis.nl: +75€ incl ontbijt. Gezien de beperkte beschikbaarheid raden we aan direct een kamer te reserveren. Indien er geen kamers meer beschikbaar zijn in het Tolhuis, neem dan even contact met ons op. Dan zoeken we een soortgelijke accomodatie.

Amsterdam:
De Amsterdamse workshop wordt gehouden op het kantoor van Rots Filmwerk, en is inclusief 2x lunch, koffie, thee etc., excl btw en eventuele reiskosten.

betaling, annulering:
Bij selectie dient het volledige bedrag binnen 14 dagen op het opgegeven rekeningnummer ontvangen te zijn. Annuleren kan tot 1 maand voor de start van de workshop. Deelnemers zijn in dat geval € 300,- kosten, excl. btw verschuldigd, waarvoor men een factuur ontvangt. Bij annulering tot 14 dagen voor de start van de workshop, wordt 50% gerestitueerd. Later annuleren is helaas niet mogelijk. Er bestaat geen recht op restitutie voor niet-gevolgde (delen van de) workshop of wanneer de workshop uit eigen beweging voortijdig wordt afgebroken. Ook indien er sprake is van overmacht, is dit geheel voor eigen risico van de deelnemer.

Er wordt gewerkt met een geheimhoudingsovereenkomst, waardoor elke deelnemer vrij kan spreken.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.